Wśród cukierniczych produktów dekoracyjnych na znamienite miejsce zasługuje masa cukrowa. Jest to materiał spożywczy, o ogromnych walorach plastycznych, dlatego też jest szeroko wykorzystywany w zdobieniu tortów, ciast i wszelkiego typu deserów. Masa cukrowa jest niezwykle plastyczna, co pozwala formować z niej niemal wszystko. Z masy cukrowej powstają okolicznościowe figurki, kwiaty, listki i właściwie wszystko, czego tylko zażyczy sobie nasz klient, zamawiając wypieki. Po zastygnięciu masa staje się twardsza, a zrobione z niej ozdoby są wytrzymałe. Masa cukrowa posiada wiele wariantów kolorystycznych, co jeszcze bardziej zwiększa ilość i atrakcyjność zrobionych z niej dekoracji. Jest niezbędna w każdej cukierni, ale coraz częściej znajdziemy ją także w wielu domowych kuchniach. Dzięki niej Panie domu mogą pozwolić sobie na stworzenie własnych dekoracji cukierniczych i rozwinięcie swoich umiejętności.

Rzetelne doradztwo przy wyborze drewnianych okien
Wybór stolarki okiennej czy drzwiowej to duży dylemat dla kupującego, biorąc pod uwagę liczbę alternatyw dostępnych na rynku, dlatego w takich przypadkach warto zdecydować się na fachowe doradztwo techniczne. Salony Stolarki to serwis internetowy, na którym otrzymamy kompleksowe porady dotyczące tego, jakie ...